Valsts darba inspekcija (VDI) otrdienas vakarā atkārtotā pārbaudē atrakciju parkā Stacijas laukumā nav konstatējusi drošības noteikumu pārkāpumus.
Karuseļos uzlaboti drošības apstākļi, par kuriem inspekcija norādīja pagājušajā nedēļā, trešdien informēja VDI inspektors Kārlis Klušs.

Inspektors atzina, ka šobrīd pie visām atrakcijām norīkoti cilvēki, kas uzmana notiekošo izklaides vietā, pastiprināta arī policijas uzraudzība. Klušs atklājis vienu neapklātu elektrības kabeli, taču atrakciju parka direktors solījis kļūmi novērst nekavējoties.

BNS jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā inspekcija konstatēja, ka drošības apstākļi laukumā nav pienācīgi nodrošināti un uzdeva veikt vairākus pasākumus lielākas drošības nodrošināšanai izklaides vietā.

Atrakcijas norobežojošo lentu vietā bija jāierīko pārvietojami žogi, gājēju plūsmas vietā jāapsedz elektrības kabeļi, atsevišķi karuseļi jāaprīko ar žogiem, lai apmeklētāji nevarētu tiem brīvi piekļūt.

VDI arī norādīja uz nepieciešamību pastiprināt personāla uzraudzību.

Firmas "Atpūtai un izklaidei" atrakciju parks Stacijas laukumā sāka darboties 4.martā un iedzīvotājus priecēs līdz 9.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!