20.februāra raidījumā "Kas notiek Latvijā?" debatēsim par to, cik nozīmīga Eiropas nākotnei un visai pasaulei ir Kosovas provinces neatkarība no Serbijas?
Vai šīs nelielās provinces nākotne noteiks arī lielvalstu attiecību turpmāko modeli? Vai Kosovas neatkarība ir pašsaprotams atrisinājums gadiem ilgajām Kosovas albāņu vēlmēm un centieniem pēc savas valsts? Vai varbūt tā ir bumba ar laika degli, kas rosinās sekot piemēram citus separātistu reģionus? Kā starptautiskā sabiedrība turpmāk risinās situāciju Kosovā un citos līdzīgos gadījumos, ja tie sekos? Kāda ir Latvijas nostāja un Latvijas ieguldījums miera uzturēšanai šajā Balkānu reģionā? Vai mūsu nesenās neatkarības atjaunošanas izjūtas un atmiņas ietekmē arī mūsu viedokli par Kosovas neatkarību? Cik daudz mēs vispār zinām par albāņu un serbu attiecībām Kosovā? Cik saistīti vai neatkarīgi jūtamies no tā, kas notiek Balkānos un ap tiem? Vai mūsu valsts līdzdalība miera uzturēšanas spēkos un ES civilajā misijā ir veids, kā apliecinām savu gatavību uzņemties atbildību par mieru Eiropā? Visbeidzot – kādēļ Latvija tik ilgi pārdomā savu pozīciju Kosovas neatkarības jautājumā? Apdomības, ietekmīgu lielvalstu attieksmes vai nepietiekamas izlēmības dēļ?

Dalībnieku saraksts un plašāka informācija par raidījuma tēmu mājas lapā internetā www.knl.lv Raidījuma sākums 20.februārī plkst. 21.20 LTV 1.kanālā, e pasts skatītāju viedokļiem un jautājumiem – knl@knl.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!