Autotransporta kustības ierobežojumi Vecrīgā neatbilst Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumā Katoļu Baznīcai garantētām tiesībām brīvi īstenot savu sūtību, pirmdien ziņo laikraksts "Katoļu Baznīcas Vēstnesis".
Rīgas domes Satiksmes departaments, nosakot Vecrīgā gājēju un velosipēdu ielas, autotransporta kustības ierobežojumiem no šā gada 1. janvāra pakļauj arī ielas, kurās atrodas vairāki Katoļu Baznīcai piederošie nekustamā īpašuma objekti, tajā skaitā arhibīskapa rezidence, garīdznieku mītnes un arhibīskapa katedrāle, vēsta laikraksts. Līdz ar to arhibīskapam un garīdzniekiem, kā arī apmeklētājiem liegta iespēja piebraukt pie arhibīskapa rezidences ar autotransportu. Savukārt pie Svētā Jēkaba katedrāles apgrūtināta piekļūšana personām ar īpašām vajadzībām un katedrālē paredzēto kristību, laulību vai bēru reliģisko ceremoniju dalībniekiem.

Laikrakstā norādīts, ka lai gan Svētā Jēkaba katedrāle ir atzīta par valsts nozīmes kultūras pieminekli un iecienītu tūrisma objektu, tomēr, pirmkārt, tā ir sakrāla celtne, kurā tiek izpildīts katoļu reliģiskais kults. Latvijas Republika līguma ar Svēto Krēslu 4. pantā cita starpā apņēmās garantēt Katoļu Baznīcai kopā ar tās kopienām un institūcijām tiesības brīvi īstenot savu sūtību. Katoļu Baznīca uzskata, ka minētā starptautiskā līgumā tai garantētās tiesības ietver arī arhibīskapa, garīdznieku un citu Katoļu Baznīcas kalpotāju netraucētu amata pienākumu pildīšanu un viņu sniegtās pastorālās aprūpes pieejamību ticīgajai tautai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!