Partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāves Inas Druvietes apstiprināšana izglītības un zinātnes ministra amatā ir vērtējama "kā spļāviens Latvijā dzīvojošās krievu kopienas sejā", uzskata septembrī no Latvijas izraidītais krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Aleksandrs Kazakovs.
"No valdības puses būtu pareizāk ministra amatā vēlreiz apstiprināt [Kārli] Šadurski nekā Druvieti," aģentūrai LETA sacīja Kazakovs.

Štāba aktīvists ir pārliecināts, ka, neskatoties uz ministres deklarēto gatavību runāt ar štāba pārstāvjiem, ar savām iepriekšējām aktivitātēm "viņa jau ir demonstrējusi savu politisko seju" un apliecinājusi savu radikālismu.

Kazakovs sacīja, ka pēc izraidīšanas no Latvijas viņš nav spējīgs piedalīties štāba darbībā tikpat aktīvi kā iepriekš. Tomēr Kazakovs joprojām paliek štāba aktīvists un uztur kontaktus ar krievu skolu aizstāvjiem Latvijā.

Kā atzina Kazakovs, štāba darbībai turpmāk jābūt vairāk saistītai nevis ar masu pasākumu rīkošanu, bet ar intelektuālo darbu, piemēram, izstrādājot likumprojektus, kas balstītos uz Eiropas demokrātijas standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!