Foto: Shutterstock
No šā gada 3. decembra ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros, tajā skaitā kāzu svinību pasākumi, kuros plānots pulcēties vairākiem cilvēkiem vienkopus, Covid-19 saslimšanas izplatības ierobežošanai noteiktos jaunos ierobežojumus skaidro Tieslietu ministrijā (TM).

Ir atļauta laulību reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā vai baznīcā, klātesot tikai personām, kuras vēlas noslēgt laulību un diviem pilngadīgiem lieciniekiem.

Laulības kā juridiska fakta reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā un baznīcā ir iespējama tikai gadījumos, kad dzimtsarakstu nodaļa vai baznīca spēj nodrošināt personu savstarpējo divu metru distanci un ir iespējams ievērot citus noteiktos sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Ja dzimtsarakstu nodaļā vai baznīcā nav iespējams nodrošināt personu savstarpējo divu metru distanci un nav iespējams ievērot citus noteiktos sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, tad attiecīgajā dzimtsarakstu nodaļā vai baznīcā laulības reģistrācija šobrīd nav iespējama.

TM aicina personas būt atbildīgām un rūpīgi izvērtēt nepieciešamību šobrīd veikt laulības reģistrāciju, kā arī pirms laulības reģistrācijas lūdz sazināties ar dzimtsarakstu nodaļu vai baznīcu par tās iespējām nodrošināt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Dzimtsarakstu nodaļu kontaktinformācija pieejama TM mājaslapā.

Jau vēstīts, ka gandrīz desmit stundas garajā valdības sēdē MK 1. decembrī lēma gan par ārkārtējās situācijas pagarināšanu, gan par stingrāku ierobežojumu noteikšanu.

Sākot no 3. decembra valstī noteikta virkne stingru ierobežojumu.

Šādi lēmumi bija nepieciešami, jo valstī turpinās strauja Covid-19 infekcijas izplatība.

Pilnu video no preses konferences iespējams noskatīties šeit:

Ārkārtējā situācija valstī ir spēkā no 6. novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!