Pamatojoties uz Centrālās vēlēšanu komisijas veiktajām pārbaudēm, 2010.gada 11.augustā CVK sēdē tika pieņemts lēmums nr.41 svītrot Andri Grīni no 10.Saeimas deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Kristīgi Demokrātiskās Savienības valde 18.augusta sēdē ir izanalizējusi radušos situāciju un dara zināmu, ka partijas biedrs A.Grīnis saistībā ar piederošā uzņēmuma maksātnespēju nepilnīgās likumdošanas dēļ nokļuva apstākļos, no kādiem esošās ekonomiskās krīzes laikā nav pasargāts neviens uzņēmējs.

Andris Grīnis savu pozīciju skaidro šādi: "Es piekrītu, ka mani soda par to, par ko šobrīd Latvijā nevienu uzņēmēju nesoda. Par to, ka cerēju atjaunot sava uzņēmuma komercdarbību un tādēļ dažus mēnešus vilcinājos iesniegt maksātnespējas pieteikumu. Man patiesi žēl, ka tam ir šādas sekas, bet par šādu pārkāpumu šobrīd Latvijā varētu sodīt katru maksātnespējā nonākuša uzņēmuma vadītāju."

Kristīgi Demokrātiskās Savienības valdes priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve norāda: " Neraugoties uz radušos situāciju, partijas biedri saglabā pret Andri Grīni labvēlīgu attieksmi un mēs turpināsim sadarbību, lai šodien kopīgi stiprinātu mūsu politiski profesionālo izaugsmi un rītdien parlamentā strādātu pilnīgākas un cilvēku labā vērstas likumdošanas virzienā."

Andris Grīnis saskaņā ar likumdošanu Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu 16.augustā pārsūdzējis Administratīvajā apgabaltiesā. Tiesas sēde paredzēta 24.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!