Foto: Publicitātes foto

Ķekavas novada domes pirmajā sēdē, 11. augustā, par novada domes priekšsēdētāju ievēlēta Viktorija Baire no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Domes priekšsēdētāja tika ievēlēta pirmajā Ķekavas novada domes sēdē, 12 deputātiem balsojot par un vienam – pret. Kā informē Ķekavas novada vēlēšanu komisijas pārstāvji, divas vēlēšanu zīmes tika atzītas par nederīgām.

Komentējot Ķekavas novada domes turpmāko darbības virzienu un koalīcijas prioritātes, jaunievēlētā domes priekšsēdētāja norādījusi: "Šobrīd esam jauna ceļa sākumā – mūsu mērķis šajā domes sasaukumā ir pozitīvas pārmaiņas, lai nākotnē Ķekavas novads kļūtu par Pierīgas attīstības centru."

"Novada izaugsmes priekšnosacījums ir laba pārvaldība, tādēļ turpmāk būtiska būs caurskatāmības un atklātības veicināšana, kā arī lielāka novada iedzīvotāju iesaiste lēmumu pieņemšanas procesā. Esmu pārliecināta, ka mana līdzšinējā pieredze palīdzēs veiksmīgi vadīt jauno domes sasaukumu un godprātīgi pildīt uzticētos pienākumus," turpinājusi Baire.

Savukārt JKP Ķekavas nodaļas vadītājs Neils Kalniņš uzsvēris: "Esam ļoti priecīgi, ka tieši mēs, Ķekavas nodaļa, esam tie, kuriem ir iedots vēlētāju mandāts un iespēja vadīt novadu, iegūstot iespēju pierādīt Jaunās konservatīvās partijas ideju ilgtspēju."

Baire ir dzimusi 1982. gadā. Latvijas Universitātē ieguvusi profesionālā maģistra grādu jurisprudencē un līdz šim strādājusi par direktora vietnieci administratīvajos jautājumos Nacionālajā veselības dienestā.

Ziņots, ka Ķekavas novada domē ievēlēti 17 deputāti no deviņām partijām.

Pēc 22. jūlija atkārtotās balsošanas lielāko deputātu skaitu domē – piecus deputātu mandātus – ieguva JKP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!