Foto: LETA

Daudzām Latvijas slimnīcām darba apjoms krietni pārsniedz iepriekš plānoto, tāpēc līdz gada beigām varētu būt nepieciešami vēl papildu līdzekļi, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

Jaunākā slimnīcu aptauja liecinot, ka slimnīcu pārstrādes par pagājušo gadu ir gandrīz 15 miljoni latu, savukārt šā gada pirmajos sešos mēnešos šī summa esot sasniegusi 7,5 miljoni latu.

Šāda situācija ir izveidojusies, jo pacientu, kuriem jāsniedz palīdzība ir vairāk nekā iepriekš plānots. Tomēr līdzekļi tam nav paredzēti.

Situācija ar pārstrādi atkārtojas jau gadu no gada, norādīja Keris.

Viņš arī uzsvēra, ka valdība ar lēmumu piešķirt papildu finanšu līdzekļus ir novērsusi problēmas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcai un Austrumu slimnīcā, tomēr citās Latvijas slimnīcās situācija joprojām nav laba.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets iepriekš nolēma piešķirt 10 miljonus latu Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcai, kuras parādi mērāmi vairākos miljonos latu. Tāpat valdība jau atbalstījusi Veselības ministrijas (VM) ieteikumu budžeta grozījumos atvēlēt 2,558 miljonus latu ieguldīšanai SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" ("Austrumu slimnīca") pamatkapitālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!