Foto: AFI
Ieviešot valsts galvojuma jeb vaučeru sistēmu, ticības mācību varēs mācīt skolās, kurās lielākā daļa vecāku to uzskatīs par nepieciešamu, šādu viedokli pauda izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Trešdien Garīgo lietu padomes sēdē Reliģisko savienību (baznīcu) pārstāvji ierosināja kristīgās ticības mācību pasniegt skolās arī pēc 3.klases. Padome aicināja šo priekšlikumu līdz nākamajai sēdei izvērtēt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM).

"Tā kā Latvijā baznīca un valsts ir pilnībā nošķirtas institūcijas, tad uzskatu, ka tiesības izvēlēties savu un savu bērnu reliģisko piederību ir katra cilvēka un vecāku privāts jautājums. Valstij nav jāiejaucas, un tai nevajadzētu skolu saturā likt apgūt vienas reliģijas ticības mācību. Šī jautājuma pilnīgs risinājums būtu IZM piedāvātā valsts galvojuma jeb vaučeru sistēma, kas paredzēs skolām lielāku brīvību lemt par savu saturu. Tādējādi ticības mācība būs pilnībā iespējama un pasniedzama skolās, kurās lielākā daļa bērnu vecāku to uzskatīs par nepieciešamu," sacīja Ķīlis.

Ministrs uzsvēra, ka reliģijai jābūt cilvēku privātai izvēlei, šajā jautājumā valstij nav tiesību lemt viņu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!