Foto: AFI
Nepamatota cilvēku agresivitāte var būt saistīta ar spriedzi un stresu, kas radies krīzes laikā, pieļāva sociālantropologs Roberts Ķīlis, komentējot vakardienas traģēdiju kinoteātrī "Forum Cinemas".

Ķīlis vērsa uzmanību uz to, ka Latvijā ir salīdzinoši maz publisku neapmierinātības izpausmju, piemēram, cilvēki neiet demonstrācijās ielās, tāpēc agresivitāte vairāk varot izpausties individuālos gadījumos.

"Nevar noliegt, ka cilvēkos ir spriedze un stress, kas saistīti ar krīzi un pēckrīzes laiku. Tas var izpausties arī šādos gadījumos," skaidroja sociālantropologs.

Jau ziņots,ka sestdien kinoteātrī "Forum Cinemas" filmas izskaņā tika nošauts cilvēks. Līdz traģēdijai nonākts no strīda par popkorna ēšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija no tiesībsargājošajām iestādēm.

Konfliktā bija iesaistīti divi - 1968. un 1983.gadā dzimuši - vīrieši, kuri agrāk nav bijuši pazīstami. Filmas "Melnais gulbis" seansa sākumā abi vīrieši sākuši konfliktēt par pārāk skaļu popkorna ēšanu, tad konflikts it kā pierimis, bet seansa beigās atkal eskalējis, līdz jaunākais vīrietis nāvējoši sašāvis vecāko.

Kāda notikuma aculieciniece stāstīja, ka konflikts nav bijis skaļš - pirms šāviena faktiski nekas neesot liecinājis, ka kinozālē ir izcēlies konflikts.

Pēc aculiecinieces teiktā, negadījums noticis filmas "Melnais gulbis" seansa beigās, kad uz ekrāna jau rādīti titri. No zāles aizmugures pēkšņi atskanējis šāvienam līdzīgs troksnis. Zālē esošie cilvēki bija neizpratnē par notikušo, taču īpaša panika nesekoja, stāstīja lieciniece. Īsi pēc šāviena cilvēki sākuši saukt ārstu, bet iespējamais šāvējs nekur neesot bēdzis.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, persona, kura varētu būt izdarījusi šāvienu, ir aizturēta un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Pēc policijas sākotnēji sniegtajām ziņām, starp personām bija izcēlies "lokāls konflikts", kas "pāraudzis ieroča pielietošanā".

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants, kurš savulaik beidzis Policijas akadēmiju, taču mācījies tur civilā kārtā un nav bijis policists. Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!