Latvijas Nacionālais kinematogrāfijas centrs (LNKC) Ministru prezidentam Einaram Repšem un kultūras ministrei Ingūnai Rībenai atkārtoti iesniedzis finansējuma pārskatu, informēja centra direktors Bruno Asčuks.
Viņš norādīja, ka šis pārskats esot plašāks, ietver informāciju par visām veidotajām filmām, to izmaksām, kā arī sasniegumiem Eiropas kino festivālos. Tāpat pievienota plašāka informācija par iesāktajiem projektiem un to pabeigšanai nepieciešamo finansējumu.

Savukārt premjera preses sekretārs Dans Titavs sacīja, ka "jautājuma apspriešana turpināsies". Viņš piebilda, ka "kopumā premjeram iesniegtais pārskats ir skaidrāks par to, kas tika iesniegts iepriekš".

Jāatgādina, ka Repše pēc iepazīšanās ar kino pārstāvju iesniegto 2003.gada budžeta finansu pārskatu novērtēja to kā nepietiekamu un nepārskatāmu, tāpēc lūdza to pārstrādāt un iesniegt atkārtoti. Kinematogrāfijas centra iesniegtajā pārskatā bija izklāstīts pamatojums nākamajā gadā nepieciešamajiem 1 926 400 latiem.

Pārskatā norādīts, ka spēlfilmām kopumā nepieciešami 813 810 latu, dokumentālo filmu uzņemšanai nākamajā gadā nepieciešams vairāk nekā 271 000 latu, bet animācijas filmām nepieciešams vairāk nekā 271 000 latu. LNKC tāpat paudis, ka, saņemot to pašu finansējumu ko līdz šim - 630 000 latu -, tiks pabeigta lielākā daļa no ražošanā esošām filmām, tiks sākta viena bērnu filma, bet netiks turpināti pārējie projekti, kā arī netiks uzsākti jauni projekti.

Vairākkārt ziņots, ka sabiedrībā diskusijas izraisīja valdības sēdē izskanējušais ierosinājums ietaupīt valsts līdzekļus, samazinot finansējumu Kultūras ministrijas pārziņā esošajai kino nozarei. Daudzi ministri, kā arī premjers apšaubīja nepieciešamību filmu uzņemšanai Latvijā piešķirt 600 000 latu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!