Foto: Kadrs no video

Kinopilsētā "Cinevilla" 11. jūlijā varēs vērot 1918. gada brīvības cīņu kauju imitāciju, informē pasākuma pārstāviji.

Savukārt plkst. 16 līdzīgā imitācijā tiks atainotas 1944. gada aizsardzības kaujas Kurzemē, kurās piedalīsies aptuveni 120 dalībnieki.

Abas kauju imitācijas norisināsies Lielpilsētas daļā, apmeklētājiem būs iespēja vērot, filmēt un fotografēt. Pasākumu organizē biedrība "Latviešu karavīrs", kauju rekonstrukcijās piedalīsies arī rekonstrukcijas viesi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kas papildinās tehnisko nodrošinājumu un specefektu - kaujas ainu izveidi, lai skatītājiem tas paliktu atmiņā kā neaizmirstams piedzīvojums.

Abu kauju starplaikos paredzēta militāras tehnikas, II Pasaules kara vieglo un smago transportlīdzekļu, un ieroču ekspozīcijas apskate, 20.gadsimta perioda karavīru formas tērpu ar uzkabi un ieročiem uzlaikošana, par atsevišķu samaksu iespēja izšaut no dažādu veidu salūtieročiem.

Visas dienas garumā "Cinevilla" apmeklētājiem būs iespēja piedalīties piedzīvojumā "Rīgas Sargu izaicinājums", kurā paredzēta aktīva darbība ģimenēm, draugu lokam, kompānijām. Leģendas kontrolpunkti ar tehnisko nodrošinājumu un instruktoru klātbūtni būs izvietoti dažādos "Cinevillas" brīvdabas objektos. Būs iespēja piedzīvot gan "Safari braucienu", gan "Piedzīvojumu pie Zvejnieka dēla", "Izpletņa vilkšanu", "Dūmu vagona piedzīvojumu", "Rīgas Sargu šautuvi" un "Zirnekļa cilvēka piedzīvojumu ".

Visas dienas garumā Mazpilsētas daļā darbosies "Cinevillas" krodziņš, brīvdabas bērnu laukums un tirdziņš ar lauku labumiem un našķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!