Foto: DELFI
Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (Tautas partija) izplatījis paziņojumu presei, kurā iesaka Latvijas ebreju draudžu un kopienu padomei “neatkārtot 1940.gada kļūdas”.
Kiršteina vēstījums veidots kā atbilde Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes paziņojumam ar nosodījumu Herberta Cukura darbības izvērtējumam. Kiršteins uzskata, ka padomes paziņojums “satur klajus melus un izplatīts vienlaicīgi ar Krievijas Federācijas varas iestāžu uzbrukumiem Latvijai”.

“Ņemot vērā vēsturisko pieredzi, uz kuru atsaucas paziņojuma autori, nevajadzētu atkārtot 1940.gada kļūdas, atklāti sadarbojoties ar latviešu tautas ienaidniekiem,” paziņojuma nobeigumā saka Kiršteins.

Vēl Kiršteins skaidro, ka viņam nav un nekad nav bijis nekāds sakars ar publikācijām vai uzņemto filmu par Cukuru. “Tāpat vēlētos, lai Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome paskaidrotu, ko tā saprot ar vārdiem “Latvijas ultra”, kuriem mans atbalsts neesot “tikai morāls vai ideoloģisks. Tas jau ieguvis patronāžas un politiskā pieseguma raksturu”,” saka Kiršteins, piebilstot, ka “manuprāt, tikai pretlatvisku ideju paudēju darbība Latvijā raksturojama ar vārdu “ultra”, bet viņus atbalsta pavisam citi politiskie spēki”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!