Baltijas valstu dalība NATO palīdzētu nodrošināt stabilitāti šajā reģionā un nekādā gadījumā neradītu draudus Krievijai.
Tā svētdien tikšanās laikā Rīgā secinājusi Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga un NATO spēku Eiropā virspavēlnieks Veslijs Klārks, kurš Rīgā ieradies atvadu vizītē.

"Gan Latvijas valdība, gan NATO.. uzskata, ka Baltijas valstu piedalīšanās tikai palīdzētu nodrošināt stabilitāti šajā Eiropas daļā, un ka tāda nekādā veidā neuzstāda draudus Krievijai," pēc tikšanās sacīja prezidente. Viņa pauda cerību, ka Krievija ar laiku izpratīs, ka Baltijas valstu uzņemšana aliansē būs tās ieguvums.

Jautāta par Krievijas negatīvo attieksmi pret Baltijas valstu un Latvijas uzņemšanu Ziemeļatlantijas aliansē, Vīķe - Freiberga sacīja, ka NATO paplašināšana ir alianses valstu, kā arī kandidātvalstu kopmetence.

"Protams, visi lēmumi ir NATO dalībvalstu kompetencē, tā ir viņu darīšana kā viņi to izlems, turpretim Latvijas kā suverēnas valsts virzība un dalība šajā aliansē ir mūsu darīšana, ir mūsu politiskā apņemšanās," sacīja prezidente.

Savukārt ģenerālis sarunā ar žurnālistiem atzina, ka ir apmierināts ar Latvijas progresu virzībā uz NATO.

Klārks Rīgā vienas dienas vizītē ieradās svētdienas rītā. Rīgas pilī Klārks tikās ar prezidenti, aizsardzības un ārlietu ministriem un Nacionālo bruņoto spēku komandieri.

Vēl Klarkam paredzēta tikšanās ar premjerministru Andri Šķēli un atsevišķa tikšanās ar aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!