Kļūdas dēļ vairākiem simtiem iedzīvotāju jūnija vidū tika izmaksātas divas pensijas, divi maternitātes vai slimības pabalsti, ceturtdien vēsta laikraksts “Diena”.

Kā skaidro laikraksts, neprecīzi nostrādājušas Valsts kases informācijas tehnoloģiju sistēmas – maksājumi tika nosūtīti izpildei bankā divas reizes, kā rezultātā pensijas un pabalsti izmaksāti divkāršā apmērā. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā laikrakstam skaidroja, ka daļu no kļūdainajiem maksājumiem VK izdevies atsaukt, taču 7.jūlijā vēl dubultā bija izmaksāti un neatgūti 223 maksājumi par kopējo vērtību 22 396 lati.

Valsts kase vērsusies pie cilvēkiem, kam pārmaksāts, ar lūgumu veikt atmaksu valsts budžetā. Ja naudu neizdošoties atgūt, tad Valsts kase vērsīšoties ar zaudējumu atlīdzības prasību pret firmu SIA “Lattelecom Tehnology”, kas nodrošinājusi informācijas sistēmas darbu, vēsta laikraksts.

Jau vēstīts, ka citu iemeslu pēc šomēnes daļa pensionāru, kas atlūgumus darbavietās iesnieguši jūnijā, saņems vien 30% no pensijas. Šāda situācija varētu izveidoties, jo darba devēji laicīgi neinformē atbilstošās iestādes par to, ka pie viņiem strādājušie pensionāri pārtraukuši darba attiecības. VSAA sola, ka šiem pensionāriem nākamajā mēnesī ieturētā pensija tikšot atmaksāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!