Foto: PantherMedia/Scanpix

Piektdien, 24. maijā, un sestdien, 25. maijā, aizliegta apmaksāta priekšvēlēšanu aģitācija, atgādina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB)

Atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likumam vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas aizliegta apmaksāta aģitācija publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā sociālajos tīklos un citviet internetā. Tas gan neattiecas uz politisko partiju un to apvienību mājaslapām internetā.

Savukārt, izplatīt neapmaksātu aģitāciju sociālajos tīklos, dalīties ar neapmaksātu aģitāciju, ir atļauts, skaidro birojā.

Aizliegta ir arī priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļu radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos,
valsts un atvasinātu publisku personu institūcijās, kā arī kapitālsabiedrībās, kurās valstij vai atvasinātām publiskām personām pieder vairāk nekā 50% kapitāldaļu.

KNAB aicina iedzīvotājus gan piektdien, gan Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu dienā, 25. maijā, turpināt būt sociāli aktīviem un ziņot par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem.

Vienlaikus KNAB atgādina, ka gadījumā, ja aģitācijas materiāli šajās dienās redzēti publiskas lietošanas ārtelpās un iekštelpās, tad par to jāziņo Valsts policijai. Piemēram, redzot kādā vietā plakātu, kas satur priekšvēlēšanu aģitāciju, jāzvana policijai pa tālruni 110.

Savukārt, pamanot aizliegtu, proti, apmaksātu aģitāciju sociālajos tīklos vai citviet internetā, iedzīvotāji lūgti ziņot KNAB, izvēloties sev ērtāko ziņošanas veidu - pa tālruni 67356161, mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB!" vai rakstot uz e-pastu: knab@knab.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!