Lai pārbaudītu publiski izskanējušos apgalvojumus par aizdomām par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas Jura Juraša iespējamām pretlikumīgām darbībām, birojs ir lūdzis paskaidrojumu no sava darbinieka, kurš noliedzis saistību ar finanšu noziegumiem, informēja KNAB Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Jurašs, uzrādot viņam pieejamos dokumentus, paskaidroja, ka viņš nav ne ticies, ne arī pats personīgi veicis kādus darījumus ar SIA "Vidzemes darījumu centrs" pilnvarotām personām. Jurašam nav bijuši tādi aizņēmumi vai darījumi, kurus viņš nebūtu norādījis savā valsts amatpersonas deklarācijā vai slēpis no kontrolējošām iestādēm. Turklāt Valsts ieņēmumu dienests nav viņu aicinājis sniegt paskaidrojumus sakarā ar šī kriminālprocesa izmeklēšanu.

Jurašs ir noslēdzis bezatlīdzības līgumu par viņam piederoša nekustamā īpašuma izmantošanu sava tēva vadītās komercsabiedrības vajadzībām un devis atļauju savam tēvam rīkoties ar šo nekustamo īpašumu pēc saviem ieskatiem. Šī komercsabiedrība ir saņēmusi aizdevumu no "Vidzemes darījumu centra" un KNAB amatpersonas tēvs, izmantojot viņam piešķirtās tiesības, ir nostiprinājis Zemesgrāmatā ķīlu par labu aizdevējam. Komercsabiedrība arī veic ar kredīta dzēšanu saistīto maksājumu segšanu no saviem resursiem.

Tā kā augsta līmeņa autoritatīvas valsts amatpersonas - Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors, publiski ir izteikušās tā, ka žurnālisti no viņu teiktā ir sapratuši, ka VID ir aizdomas par KNAB amatpersonu saistību ar naudas "atmazgāšanu", tad KNAB lūdz VID sniegt oficiālu informāciju par viņu rīcībā esošajiem faktiem, lai varētu lemt par turpmāku rīcību.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) otrdien paziņoja - KNAB darbinieki veikuši miljoniem vērtus darījumus Savukārt KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājs Alvis Vilks paudis neizpratni par Segliņa paziņojumiem, aicinot ministru atklāt viņa rīcībā esošo informāciju.

"Informācija ir ļoti nopietna par daudzu tūkstošu un miljonu darījumiem, bet, nesagaidījis rakstisku informāciju, nekādus komentārus nevaru sniegt," sacīja Segliņš.

Jakāns žurnālistiem sacīja, ka, veicot pārbaudes, VID uzmanības lokā nonākuši vairāki KNAB darbinieku darījumi. Atklājies, ka viņu ienākumi neļauj šāda apmēra darījumus īstenot, kā arī bijušas nepilnīgi aizpildītas deklarācijas. Dažus materiālus pārbaudei VID nodevis pats KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!