Foto: F64
Pārkāpumi priekšvēlēšanu aģitācijā bažas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) nerada, jo jaunie ierobežojumi politisko partiju finansēšanā stingrāk "saslēdz rokas" gan partijām, gan to atbalstītājiem.

KNAB vadītājs Normunds Vilnītis otrdien no rīta raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka nebažījas par pārkāpumiem priekšvēlēšanu kampaņās. Viņš atgādināja, ka ar likumi ir noteikts, kas ir trešā persona priekšvēlēšanu aģitācijā un cik tā partijai naudas var ziedot. Vilnītis atgādināja, ka no trešajām personām saņemtā nauda summēsies ar kopējamajiem atļautajiem priekšvēlēšanu tēriņiem.

Jautāts par jaundibināto biedrību lomu priekšvēlēšanu aģitācijā, KNAB priekšnieks solīja izvērtēt katru trešās personas publisko izteikumu un aicinājumu vēlēšanās savu balsi atdot par kādu konkrētu politiķi vai partiju. Vilnītis norāda, ka KNAB katru reizi rūpīgi seko priekšvēlēšanu gaitai un izvērtē iespējamos pārkāpumus.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka ir dibinātas vairākas biedrības un organizācijas, kuru dibinātāji sola sekot līdzi vēlēšanām un politiķu solījumu turēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!