Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola iesnieguma par iespējamu politisko spiedienu, sācis resorisko pārbaudi, portālam "Delfi" apliecināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Ozols iepriekš medijiem skaidroja, ka KNAB vērsies saistībā ar negodprātīgu valsts pārvaldi. "Esmu vērsies KNAB saistībā ar negodprātīgu valsts pārvaldi, jo valsts institūcijai tika uzdots slēgt līgumus, kas ir saimnieciski neizdevīgi valstij," medijiem bildis Ozols.

LNT ziņās Ozols iepriekš vēstīja, ka lietā varētu būt iesaistītas gan Ministru kabineta biroja, gan Ekonomikas ministrijas (EM) amatpersonas.

Savukārt vēl pirms tam Latvijas Radio raidījumā viņš norādījis, ka naudas medītājs un politiskā atbalsta saņēmējs ir starptautiskā auditorkompānija "Ernst&Young".

Pēc jaunas informācijas un uzdevumu saņemšanas no premjera Valda Dombrovska (V), iepriekš atlika Ozola novērtēšanas komisijas sēde, ierēdņa darba kārtējai novērtēšanai.

LIAA ir Ekonomikas ministrijas pārziņā. Tās mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

Ozols LIAA vada kopš 2004.gada novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!