Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis kārtējo naudas sodu Rēzeknes mēram Aleksandram Bartaševičam (S) par interešu konflikta likuma pārkāpšanu.

KNAB pastāstīja, ka Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs 2018. un 2019.gadā noteica Rēzeknes pašvaldības kapitālsabiedrību – "Rehabilitācijas centrs "Rāzna"", "Rēzeknes siltumtīkli", "Rēzeknes ūdens", "Rēzeknes namsaimnieks", "Rēzeknes satiksme" valdes locekļiem un SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes priekšsēdētājai atvaļinājuma pabalstu 50% apmērā no valdes locekļa noteiktās mēnešalgas papildus noteiktajai mēneša atlīdzībai.

Kā uzsver birojs, Bartaševičs kā Rēzeknes mērs un tās kapitālsabiedrību kapitāla daļu turētāja pārstāvis neievēroja Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā un Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā noteiktās prasības. Šādi viņš pārkāpis likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersonai noteiktos ierobežojumus rīkoties ar publiskas personas institūcijas finanšu līdzekļiem, norādīja birojā.

Bartaševičs šogad aprīlī 230 eiro naudas sodu samaksājis.

LETA arhīvs liecina, ka KNAB jau iepriekšējos gados Rēzeknes mēru citās lietās vairākkārt sodījis par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!