Foto: DELFI
Ogres novada deputāts Māris Legzdiņš ("Ogres novadam") pārkāpumu saistībā ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu pašvaldībai bez konkursa veicis neapzināti un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piemēroto 120 eiro naudas sodu samaksās.

Legzdiņš skaidro, ka pārkāpumu veicis neinformētības dēļ. Viņš uzskata, ka daļēji tā bijusi arī pašvaldības neuzmanība, kurā esošie juristi nav izsekojuši, vai noteiktas ievēlēto deputātu darbības nevarētu pieļaut interešu konfliktu. Viņaprāt, viņam bija jātiek brīdinātam.

Kā ziņots, Legziņam daļēji piederošā SIA "Malevss" laikā no 2013.gada 13.jūnija līdz 2014.gada 3.martam saņēmusi Ogres novada domes pasūtījumus par ēdināšanas pakalpojumiem Ogres novada domes vajadzībām bez atklāta konkursa, kas ir pretrunā ar likumā noteiktajiem komercdarbības ierobežojumiem.

Par šo pārkāpumu KNAB deputātam piemērojis 120 eiro naudas sodu. Legzdiņš arī nebija pašvaldību informējis, ka viņš ir SIA "Malevss", kas saņem pašvaldības pasūtījumus par iepirkumiem, dalībnieks.

Šogad janvārī deputāts ar Ogres novada pašvaldību noslēdzis vienošanos par līguma starp Ogres novada pašvaldību un SIA "Malevss" laušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!