Foto: DELFI
Korupcijas apkarotāji strādā ar 2005.gadā pirktu speciālo tehniku, piektdien žurnālistiem pastāstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe, sakot, ka kvalitatīvam darbam nepieciešams atjaunot tehnisko bāzi.

Strīķe prese konferencē sacīja, ka biroja iepriekšējais vadītājs Normunds Vilnītis nav pievērsis uzmanību speciālo tehnisko līdzekļu iegādei. Tāpēc birojs strādā ar novecojušu tehniku, un tas apgrūtina iespējas pietiekami kvalitatīvi savākt pierādījumus. KNAB pārstāve uzsvēra, ka tehnika mūsdienās attīstās milzu tempos, aicinot katru atminēties, kāds 2005.gadā katram bijis, piemēram, mobilais telefons.

Modernākas slepenās tehnikas iegāde kvalitatīvam KNAB darbam ir nepieciešama, sacīja Strīķe. Viņa norādīja, ka pie veca galda var ilgi strādāt, bet ar speciālo tehniku tā nav.

Viņa gan žurnālistiem neprecizēja, kādu tehniku būtu nepieciešams iegādāties, sakot, ka runa ir par iekārtām, ar kurām veic operatīvās darbības, tostarp arī ierakstošo tehniku. Arī par naudu, kas būtu nepieciešama šādas tehnikas iegādei, Strīķe pagaidām atturējās runāt. Viņa skaidroja, ka sākumā jāapzina, kas tieši būtu pērkams un vai tādām iegādēm pietiek naudas no biroja budžeta, vai nē. Tiesa, viņa sacīja, ka runa nebūs par miljoniem latu.

Strīķe arī bilda, ka moderni tehniskie līdzekļi atmaksāsies ātri, gūstot kvalitatīvus pierādījumus kriminālprocesos.

Novecojis arī KNAB autotransports, sacīja Strīķe, norādot, ka operatīvajiem darbiniekiem ikdienā ir daudz jābraukā, arī p visu Latviju.

Savukārt KNAB šefs Jaroslavs Streļčenoks sacīja, ka šai problēmai tiek meklēti risinājumi. Ja būs nepieciešams, KNAB lūgs valdībai papildus līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!