Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) to, vai pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesas lēmumu, kas nosaka, ka KNAB šefa Jaroslava Streļčenoka bijusī vietniece Juta Strīķe ir atjaunojama amatā, izlems mēneša laikā, pastāstīja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Pašlaik KNAB saņēmis pilno tiesas spriedumu uz 41 lappuses.

Rīgas apgabaltiesa atzina par spēkā neesošu atbildētāja uzteikumu par prasītājas atbrīvošanu no amata un nosprieda atjaunot prasītāju amatā piedzenot no atbildētāja par labu prasītājai vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējuma laiku 5278,27 eiro apmērā. Tiesa noteica, ka spriedums daļā par prasītājas atjaunošanu amatā un daļā par vidējās izpeļņas piedziņu 5066,22 eiro apmērā ir izpildīts.

Tiesa nosprieda piedzīt no atbildētāja par labu prasītājai tiesāšanās izdevumus 1500 eiro apmērā un par labu valstij valsts nodevu 8,48 eiro apmērā. Kā arī tiesa nosprieda piedzīt no atbildētāja par labu prasītājai vidējās izpeļņas daļu par darba piespiedu kavējumu 212,05 eiro apmērā.

Tiesas spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Civillietu departamentā 30 dienu laikā, iesniedzot kasācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijā.

Iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pilnībā apmierināja Strīķes prasību, kurā viņa bija apstrīdējusi lēmumu par atbrīvošanu no amata KNAB.

Lai arī pirmā instance tiesu atjaunoja amatā, Strelčenoks pēc sprieduma Strīķi pazemināja. No 21.jūlija Strīķe iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

Šo KNAB vadītāja lēmumu Strīķe arī apstrīdējusi tiesā. Tiesa Strīķes prasību sāks skatīt 20.novembrī.

Pašlaik Strīķes pienākumus pilda KNAB Izmeklēšanas nodaļas priekšniece Lienīte Šikore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!