Lai piešķirtu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) "visaugstākās institūcijas statusu", premjerministrs Einars Repše vēlas Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošā biroja nodošanu viņa pārraudzībā.
Repše uzsvēra, ka valdības vadītāja pārraudzība birojam paredzēta arī KNAB darbības koncepcijā un šis jautājums nav saistīts ar Tieslietu ministrijas kompetences samazināšanu.

"Es pilnībā uzticos [tieslietu ministra Aivara] Aksenoka kungam, vienkārši KNAB atrašanās kādas ministrijas pārraudzībā samazina šīs institūcijas nozīmi, taču plānoto izmaiņu būtība saistīta ar KNAB pacelšanu visaugstākajā iespējamajā izpildvaras līmenī," sacīja Repše.

KNAB Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Diāna Kurpniece sacīja, ka biroja vadība šo ieceri nekomentēs. "Mēs esam šī lēmuma izpildītāji, mums tam jāpakļaujas," sacīja Kurpniece.

Projektu par KNAB pakļautības maiņu valdība skatīs otrdien. KNAB izveidoja iepriekšējās valdības laikā, bet pilnā apjomā savas funkcijas birojs sāka veikt 1.februārī. Pēc 8.Saeimas vēlēšanām premjers Einars Repše vairākkārt kritizēja KNAB izveidošanu un solīja cīņu pret korupciju īstenot pēc ārvalstu parauga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!