Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīs Ekonomikas ministrijas (EM) un Privatizācijas aģentūras (PA) amatpersonu bezdarbību un iespējamu ieinteresētību Ķemeru sanatorijas privatizācijā, portālu "Delfi" informēja SIA "NCC Konstrukcija" pārstāvji.

Uzņēmums lūdzis izvērtēt, vai sanatorijas privatizētājs SIA "Ominasis Latvija" patiesībā ir veicis atskaitēs norādītās investīcijas.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga portālam "Delfi" apliecināja, ka birojs savas kompetences ietvaros vērtē iesniegumā minētos faktus.

"NCC Konstrukcija" informēja, ka ir pamatotas aizdomas - "Ominais Latvia" ir apzināti maldinājusi PA par veikto investīciju apjomu, norādot, ka ir veikti ieguldījumi un rekonstrukcijas darbi. Tai pat laikā ar darbu izpildītāju ārvalstu investors "Ominasis Latvia" nav norēķinājies, apgalvojot, ka būvniecības darbi nav veikti vai ir veikti nekvalitatīvi, teikts paziņojumā medijiem.

Uzņēmums iepriekš uzsvēra, ka līdz pat šim laikam ne PA, ne arī EM nav veikuši atbilstošas darbības, lai pārbaudītu minēto informāciju.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas tiesa pēc cita uzņēmēja - SIA "Voleks Centrs" - pieteikuma ierosinājusi Ķemeru sanatorijas privatizētāja SIA "Ominasis Latvia" maksātnespējas lietu. "Voleks centrs" prasa "Ominasis Latvia" maskātnespēju par nenokārtotām parādsaistībām vairāk kā 36 000 ASV dolāru jeb 18 000 latu apmērā par būvdarbu veikšanu objektā "Sanatorija Ķemeri".

Pērn septembra sākumā Jūrmalas dome un Ķemeru sanatorijas privatizētājs SIA "Ominasis Latvija" noslēdza līgumu par vides sakārtošanu un jaunu darba vietu radīšanu. Līguma slēdzēji apņēmās sadarboties, lai sekmētu konkurētspējīgas un starptautiski atzītas vides izveidi, piesaistītu tūristus un veicinātu Ķemeru attīstību. Šāda līguma noslēgšana bija viena no īpašuma privatizācijas noteikumu prasībām.

Līgumu parakstīja toreizējais mērs Romualds Ražuks, kas dažas dienas vēlāk zaudēja amatu. Pēc varas maiņas Jūrmalas dome sagatavoja grozījumus sadarbības līgumā, kas paredz daudz stingrākas prasības investoram – gan noteikt konkrētus sanatorijas atklāšanas termiņus, gan veidot kopuzņēmumu ar domi, lai attīstītu Ķemerus kā kūrortu.

Ķemeru sanatorijas vēsturisko ēku rekonstruē, lai tajā izveidotu piecu zvaigžņu viesnīcu, kuras operators būtu viesnīcu tīkls "Kempinski". Sanatorijas rekonstrukcija un ap to saistītais privatizācijas process notiek jau vairāk nekā 10 gadus. Pirms vairākiem gadiem Privatizācijas aģentūra pat pieļāva lauzt līgumu ar "Ominasis Latvija" par darbu neizpildi laikā.

Iespējamais jaunās viesnīcas operators "Kempinski" pērn rudenī vēl nebija atteicies no ieceres saimniekot Ķemeros. Tolaik plānotais objekta pabeigšanas termiņš bija šā gada gada pēdējais ceturksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!