Jaunajā mācību gadā, kas būs arī "Eiropas Radošuma un inovāciju gads", šajā vēl būvējamajā zināšanu sabiedrības mājā aicinu ikvienu būt radošam, saredzēt savas iespējas un apliecināt savu varēšanu – negāciju, nolieguma vai neziņas vietā liekot pozitīvas emocijas un profesionālu rīcību, pirms jaunā mācību gada novēl izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.
„Tāpat kā ķieģeļu kaudze vēl nav māja, tāpat arī izglītības sistēmas pamatelementi un atsevišķi komponenti vēl nenodrošina zināšanas un neveido zināšanu sabiedrību. Tam vajadzīga kāda saistviela, jauni būvmateriāli, cēlāji, saturiskais piepildījums," savā novēlējumā saka Koķe. „Vēlu visiem - skolotājiem un augstskolu mācībspēkiem, skolēniem, profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, studentiem, kā arī - izglītības politikas veidotājiem, izglītības pārvaldībā un pašvaldībās strādājošajiem - radošuma un inovācijām bagātu mācību gadu!"

Koķe īpaši savā novēlējumā vēršas pie jaunajiem pedagogiem. „Ikvienam skolotājiem novēlu saskatīt savas karjeras izaugsmes iespējas un turpināt pilnveidot prasmes tālākizglītībā. No sirds vēlu, lai skolēni apzinās izglītības lomu savā turpmākajā dzīvē un apgūtā mācību satura nozīmi dzīves prasmju veidošanā. Lai veicinātu izglītības atvērtību un ciešāku skolas saikni ar apkārtējo pasauli, aicinu vecākus īpaši rūpīgi sekot līdzi savu bērnu skolas gaitām un atbalstīt viņus šajā nozīmīgajā darbā."

Izglītības un zinātnes ministre aicina arī visiem „aizvien ciešāk sadarboties mācību programmu pilnveidē un to sasaistē ar darba tirgu, lai kopīgi celtu profesionālās izglītības prestižu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!