Foto: F64
Komisija, kura šonedēļ tiks izveidota, lai vērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Normunda Vilnīša darbu, vērtēs arī viņa sievas lielās parādsaistības un to iespējamo ietekmi uz KNAB vadītāju, žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Dombrovskis informēja, ka saskaņā ar likumu līdz 1.aprīlim ir jāizveido komisija, kura vērtēs Vilnīša darbību un ņems vērā minēto aspektu par viņa sievas parādsaistībām.

Kā iepriekš ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga", pēc iecelšanas amatā KNAB vadītājs Normunds Vilnītis, deklarējot savu mantisko stāvokli, uzrādīja vairāk nekā 200 000 eiro (aptuveni 140 000 latu) lielas parādsaistības, bet ir noskaidrojis, ka vēl vismaz 10 reizes lielāki parādi ir Vilnīša dzīvesbiedrei.

Vilnīts deklarējis 220 000 eiro lielas parādsaistības, viņa alga ir 1400 latu, no kuriem 1000 latu viņš atdod bankai, pēc paša vārdiem, viņam pāri paliek 400 latu un nākas vēl ņemt no sievas. Sievas parāds - pusotrs miljons latu, ienākumi nezināmi. Vilnīšu ģimene dzīvo lielā divstāvu mājā Langstiņos, pārvietojas ar jaunu džipu. Vilnītis noliedz, ka zinātu, kā sieva pelna naudu, jo tā neesot viņa darīšana.

Kā norāda raidījums, pirms darba KNAB abi Vilnīši bija biznesa partneri finanšu konsultāciju uzņēmumā "KKC biznesa centrs", bet ar toreizējo partijas biedru Ansi Dobeli - firmā "Golden Road". Tagad šie uzņēmumi pieder sievai. Kad Vilnītis pieteicās vadīt KNAB, sievai Ingūnai sākās uzņēmējdarbības uzplaukums. Spītējot krīzei, viņa no lietoto apģērbu tirgotāja, miljonāra Gata Krēsliņa nopirka nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmumu "DGS mājas" un kopā ar Krēsliņu nodibināja lietoto apģērbu tirgotavu "DGS Apģērbi". Viņai tagad pieder arī zirgaudzētava.

Lietoto apģērbu tirgotavu Vilnīte nodibināja nesen, pērnā gada 1.septembrī. Tajā iepērkas arī pats Vilnītis.

Zirgaudzētava un "second hand" veikali ir maksātspējīgi. Citādi ir ar nekustamo īpašumu firmu "DGS mājas". Tai ir pusotra miljonu latu lielas parādsaistības, kuras uzņēmums segt nespēj. Ir parāds 600 000 latu "Swedbankai", 700 000 lati - uzņēmuma iepriekšējam īpašniekam Gatim Krēsliņam un mazākas summas vēl 30 uzņēmumiem. Janvārī Vilnītes firma vērsās Aizkraukles rajona tiesā ar lūgumu pēc tiesiskās aizsardzības. Tiesa lūgumu apmierināja. Vilnītis neuzskata, ka sievas parādi apdraudētu viņa darbu.

Sarakstē ar TV3 raidījumu Vilnīte tā arī neatklāja, par kādu naudu pirkusi uzņēmumus, kādi ir tās ienākumi un kā grasās atdot parādu. Taču pēc ilgstošākas sarakstes viņa informēja, ka pati plānojusi lūgt Valsts ieņēmumu dienestu veikt savas darbības auditu, lai "pilnībā novērstu jūsu un citu trešo personu šaubas par manu ienākumu pietiekamību jūs interesējošo darījumu slēgšanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!