Konkurences padome (KP) pārbauda informāciju par iespējamiem pārkāpumiem “Latvenergo” konkursa pretendentu darbībās, informēja KP Informācijas un ārējo sakaru daļas vecākā referente Dana Sosnovska.
Ņemot vērā izskanējušo kritiku par AS “Latvenergo” konkursiem, energokompānija izstrādājusi pasākumu plānu, lai paplašinātu pretendentu loku konkursos.

“Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons agrāk atzina, ka kritika par pārāk šauro pretendentu loku energokompānijas rīkotajos konkursos bijis viens no iemesliem, kādēļ tika izstrādāts šāds pasākumu plāns. Pēc viņa teiktā, tas jau ir iedarbināts.

Kritiku par “Latvenergo” rīkotajiem konkursiem ir izteicis padomes priekšsēdētājs Vilis Vītols. Viņš uzskata, ka konkursos uzvar energokompānijas vadībai vēlami uzņēmumi un tādā veidā tiek nelietderīgi tērēti līdzekļi.

Sosnovska norādīja, ka KP no AS “Latvenergo” saņēmusi informāciju, kas liecina par iespējamām pārkāpuma pazīmēm divu konkursa pretendentu darbībās, un patlaban šī informācija tiek pārbaudīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!