Foto: LETA

Konkurences padome paudusi aizdomas par publisko iepirkumu organizēšanas atbilstību likumam Garkalnes novadā, tai skaitā par viena un tā paša pretendenta uzsvaru ceļu seguma remontdarbu konkursos vairāku gadu garumā, portāls "Delfi" noskaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Kā skaidro VARAM, no Konkurences padomes ir saņemta informācija par aizdomām, vai publiskie iepirkumi Garkalnes pašvaldībā notiek atbilstoši likumam.

Konkurences uzraugu vēstulē norādīts, ka vietvara vairāku gadu garumā iepirkumos par ceļu seguma remontdarbiem uzvar viens un tas pats pretendents un iepirkumu piedāvājumos atsevišķās pozīcijās norādītas, iespējams, nepamatoti zemas cenas. Iesniegumā arī paustas bažas par aizliegtu vienošanos starp pakalpojuma sniedzēju un pašvaldību.

Izvērtējot minēto informāciju, VARAM secinājusi, ka ir pārbaudāms, vai Garkalnes novada pašvaldība publiskos iepirkumus veikusi, ievērojot visas normatīvo aktu prasības.

Ministrija ir pieprasījusi Garkalnes novada domes priekšsēdētājam līdz 2. jūlijam sniegt informāciju par pašvaldības iepirkumu komisijas darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Tāpat pašvaldības vadītājam būs jāsniedz informācija par vietvaras organizētajiem publiskajiem iepirkumiem, tostarp par noslēgtajiem līgumiem ar pretendentiem un līgumu izpildes kontroli par laika posmu no 2015. gada 1. janvāra līdz šim brīdim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!