Foto: LETA
Šogad no uzņēmuma "Latvijas Valsts meži" ziedojuma sociālajai jomai publiskā konkursā sabiedriskā labuma organizācijām dažādiem projektiem sadalīs 292 970 eiro, informēja projekta "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Biedrības un organizācijas ir aicinātas līdz šā gada 31.janvārim pieteikties atbalsta saņemšanai sociālajā jomā. Uz atbalstu var pretendēt projekti četrās prioritārajās jomās - palīdzība bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām, palīdzība sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām. Tāpat atbalsts tiks piešķirts projektiem, kas saistīti ar atbalstu pensijas vecuma cilvēkiem cienīgam un aktīvam dzīvesveidam un atbalstu sabiedrības grupu integrācijai.

Interese par iespēju saņemt atbalstu projektu īstenošanai ir liela, norādīja Ošāne. Piemēram, pagājušajā gadā projektu konkursā saņemti 220 pieteikumi, kur projektu kopējā summa bija 2,782 miljoni eiro, lai gan pieejamais atbalsts bija 584 800 eiro apmērā.

Lai biedrībām atvieglotu projektu iesniegšanu, 16.janvārī notiks informatīvais seminārs, kur klātienē biedrību un nodibinājumu pārstāvjiem tiks izskaidrota konkursa pieteikuma iesniegšanas kārtība un sniegtas atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Saskaņā ar pērn 20.decembrī noslēgto ziedojumu līgumu ar "Latvijas Valsts mežiem" sociālajai jomai ziedoti 597 606 eiro, no tiem 292 970 eiro paredzēts piešķirt atklāta konkursa kārtībā biedrību un nodibinājumu sociālās jomas projektiem, 11 952 eiro paredzēti konkursa izdevumiem - projektu izvērtēšanai, līdzekļu piešķiršanai un atskaišu pārbaudei.

Savukārt 292 684 eiro paredzēti trīs partnerorganizāciju sociālo projektu īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!