Konkurss uz vakanto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu beidzies bez rezultātiem, otrdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Atbilstošas kapacitātes cilvēku atrast mēs pašlaik nevarējām," viņš atzina, piebilstot, ka paralēli uzrunāti vairāki cilvēki, kas varētu pieteikties konkursā, taču viņi atteikušies, vēršot uzmanību gan uz neatbilstošo atalgojumu, gan ģimenes iebildumiem.

Jaunu konkursu uz vakanto amatu pagaidām nav plānots izsludināt, un VID vadītāja amata kandidāti divas nedēļas tiks meklēti valsts pārvaldē.

"Ja tas būs neveiksmīgi, skatīsim citus variantus," sacīja premjers. Pēc viņa teiktā, finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai esot padomā vairāki cilvēki.

Kučinskis arī atzina, ka VID vadītāja "atalgojuma jautājumam" iespējami risinājumi, piemēram, lūdzot Saeimu noteikt atsevišķu atalgojumu.

Konkurss uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16.jūnijā. Tajā pieteicās 11 pretendenti, no kuriem otrajā kārtā tika izvirzīti četri.

No pretendentiem tiek gaidīta nevainojama reputācija, maģistra grāds, vēlams ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnēs vai vadības zinībās, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem darbiniekiem un vēlama darba pieredze valsts pārvaldē. Tāpat tiek sagaidītas zināšanas un izpratne par VID darbības jomu, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu un budžeta plānošanu.

Līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniedza atlūgumu un savus pienākumus šajā amatā pildīja līdz 27.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!