Foto: LETA
Konkursā uz Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatu no trim pretendentiem, kuri kandidēja uz šo amatu, uzvarējis līdzšinējais dienesta vadītāja pienākumu izpildītājs Māris Taube, informē Veselības ministrija.

Taube 1999.gadā absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju un 2002.gadā Rīgas Stradiņa universitātē pabeidzis rezidentūru ārsta psihiatra specialitātē. 2005.gadā ieguvis medicīnas zinātņu doktora grādu psihiatrijā. No 2001.gada strādājis dažādos amatos VSIA "Psihiatrijas centrs", Garīgās veselības valsts aģentūrā un VSIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs".

No 2007.-2009.gadam Taube bijis Sabiedrības veselības aģentūras direktora vietnieks zinātnes un pētniecības jautājumos, kopš 2009.gada – VEC Sabiedrības veselības departamenta direktors, bet no šī gada jūlija – VEC direktora pienākumu izpildītājs.

Taube kopš 2004.gada lasa lekcijas Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē un no 2005.gada ir docents Rīgas Stradiņa universitātes Psihiatrijas un narkoloģijas katedrā.

Nacionālais veselības dienests, kas ir Veselības norēķinu centra un Veselības ekonomikas centra funkciju, pārvaldes uzdevumu, tiesību, saistību, finanšu līdzekļu, mantas un lietvedības pārņēmējs, darbu sāka no 1.novembra.

Dienesta galvenās funkcijas ir administrēt veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, slēgt līgumus un norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem, analizēt veselības aprūpes pakalpojumu finanšu un apjoma rādītājus un citi.

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) iepriekš atcēla sava priekšgājēja Jura Bārzdiņa (ZZS) lēmumu Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatā bez konkursa iecelt Veselības ekonomikas centra direktora pienākumu izpildītāju Māri Taubi.

Lai realizētu labas pārvaldības principu, ministre uzdeva jaunā dienesta vadītāju meklēt atklātā konkursā. Līdz konkursa noslēgumam Taube bija NVD direktora pienākumu izpildītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!