Naturalizācijas pārvalde trešdien nosūtījusi lūgumu bijušajam sarkanajam partizānam Vasīlijam Kononovam ierasties pārvaldē, lai turpinātu ierosināto lietu par pilsonības atņemšanu.
Kononovam pārvaldē jāierodas divu nedēļu laikā, un pēc tam tā lietu varētu nosūtīt uz tiesu, trešdien pastāstīja pārvaldes Juridiskās daļas vadītājs Vitālijs Rutkovskis.

Naturalizācijas pārvalde ir saņēmusi apstiprinājumu par Krievijas pilsonības piešķiršanu Kononovam un tā turpinās pilsonības atņemšanas lietu, līdz Kononovs nebūs pats atteicies no pilsonības. Pagaidām pilnu iesniegumu par atteikšanos Kononovs vēl nav iesniedzis.

Augstākā tiesa 25.aprīlī veselības stāvokļa dēļ tiesas zālē atbrīvoja no apcietinājuma par kara noziegumiem notiesāto Kononovu, sēdes laikā mainot apcietinājumu pret parakstu par dzīves vietas nemainīšanu, bet krimināllietu pret viņu nolēma nosūtīt papildu pirmstiesas izmeklēšanai.

Atbrīvošanas dienā no apcietinājuma Krievijas vēstnieks Aleksandrs Udaļcovs Kononova dzīvoklī viņam nodeva Krievijas pilsoņa pasi. Krievijas pilsonību ar atsevišķu rīkojumu Kononovam piešķīra Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!