Nacistiskajos kara noziegumos aizdomās turētais Konrāds Kalējs ir atstājis Lielbritāniju un devies uz Austrāliju, ceturtdien paziņoja Austrālijas - Āzijas Ebreju studentu savienība.
"Mūsu tīkli Lielbritānijā ir mūs droši informējuši, ka viņš ir atstājis Londonu un gaidāms, ka viņš piektdienas vakarā ieradīsies Austrālijā," aģentūrai AFP paziņoja savienības politisko lietu direktors Liors Harels.

Viņš sacīja, ka Kalējs ieradīsies Melburnā piektdien pulksten 20.15 (11.15 pēc Latvijas laika) ar aviosabiedrības "Singapore Airlines" lidmašīnu, lai gan to nevarēja apstiprināt.

Harels piebilda, ka lidostā tiks nodrošināta "ievērojama klātbūtne" Kalēja sagaidīšanai.

"Tāda cilvēka kā Kalēja atgriešanās Austrālijā normāla pilsoņa statusā nav vēlama," sacīja Harels. "Mēs paziņojam valdībai, ka ir jāatsāk viņa pagātnes izmeklēšana."

Jau ziņots, ka Kalējs ieradās Austrālijā 1950.gadā un pēc septiņiem gadiem kļuva par tās pilsoni. Kalējs atstāja Austrāliju pirms 18 mēnešiem pēc intensīvas viņam pievērstas masu mediju uzmanības, un nesen tika konstatēts, ka viņš apmeties latviešu mītnē "Straumēni" Anglijas vidienē.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija bija paziņojusi, ka plāno viņu izraidīt.

86 gadus vecais Konrāds Kalējs tiek turēts aizdomās, ka bijis komandieris Arāja vienībā, kura Otrā pasaules kara laikā nošāvusi tūkstošiem ebreju nacistu okupētajā Latvijā un dažos Krievijas rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!