Konstantīna Čakstes pieminekļa galīgo modeli šodien Pedvālē akceptēja iniciatīvas grupas pārstāvji un eksperti. Monuments tiks atliets Somijā rūpnīcā netālu no Tamperes, informēja tēlnieks Ojārs Feldbergs.
Tēlnieks pastāstīja, ka jau apmēram pēc nedēļas dosies uz Somiju, lai noslēgtu līgumu par K.Čakstes pieminekļa atliešanu. Tai nepieciešamais pieminekļa makets tiks veidots uz vietas Somijā no putuplasta, un, pēc Feldberga vārdiem, tam būs nepieciešami divi līdz trīs mēneši. Lai atlietu bronzā, astoņus metrus augstā pieminekļa makets būs jāsadala 20-26 daļās.

Kā informēja sabiedrisko attiecību speciālists Normunds Beļskis, tiek lēsts, ka bronzas iegādei un pieminekļa atliešanai tiks izlietoti 120 000 eiro, bet K.Čakstes piemineklis kopā ar arhitekta Jura Gertmaņa iecerēto "Saules ceļu" no K.Čakstes pieminekļa līdz Brīvības piemineklim būs nepieciešami 195 000 lati.

Lai akceptētu K. Čakstes pieminekļa galīgo modeli, kas izveidots mērogā viens pret pieci, šodien Pedvālē bija ieradušies K.Čakstes pieminekļa celšanas iniciatīvas grupas pārstāvji un eksperti Eižens Upmanis, Dainis Bērziņš, Pēteris Bankovskis un Ģirts Burvis, kā arī K.Čakstes meita Anna.

Klātesošie atzinuši, ka "top izcils mākslas darbs", kas turklāt būs viegli pieejams arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!