Rīgas 49.pirmsskolas izglītības iestādē konstatēta bērnu uzņemšana ārpus rindas, tāpēc no pienākumu pildīšanas ir atstādināta bērnudārza vadītāja, portālu ”Delfi” informēja Rīgas Domē.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta darbinieki, reaģējot uz departamentā saņemto informāciju, trešdien pārbaudījuši Rīgas 49.pirmsskolas izglītības iestādi, kurā tika konstatēts, ka bērnudārzā, iespējams, pārkāpjot Rīgas domes apstiprināto kārtību par bērnu reģistrēšanu pirmsskolas izglītības iestādē, nelikumīgi, bez rindas pieņemti vairāki bērni.

Pārbaudes laikā departamenta pārstāvji pirmsskolas izglītības iestādē atraduši dokumentus, kas apliecina šos faktus.

Šobrīd bērnudārza vadītāja ir atstādināta no darba pienākumu pildīšanas, iestādē uzsākta pilna pārbaude, vienlaikus atbildīgās Rīgas domes amatpersonas vērsušās tiesībsargājošās iestādēs, lūdzot izvērtēt lietas apstākļus un iestādes administrācijas rīcību.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka 49.bērnudārza vadītāja ir Īrija Bērziņa.

Ņemot vērā atklāto gadījumu, līdzīgas pārbaudes jau tuvākajā laikā notikšot arī citās pašvaldības pirmsskolas mācību iestādēs.

Rīgas dome atgādina, ka Rīgā ir spēkā tikai viena - pašvaldības noteiktā kārtība pirmsskolas audzēkņu reģistrēšanai un uzņemšanai mācību iestādē, proti, Rīgas domes saistošie noteikumi "Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju", kā arī aicina vecākus būt aktīviem un informēt Izglītības, kultūras un sporta departamentu par gadījumiem, ja rodas aizdomas, ka šī kārtība tiek pārkāpta pa tālruni 67026817.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!