Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa no 1.februāra līdz maija sākumam veikusi 45 reidus, kuru laikā par atrašanos interneta zālē un naktsklubā neatļautā laikā un citiem pārkāpumiem aizturēti 17 nepilngadīgie, informēja policijas preses sekretāre Inese Tīmane.
11 reidi veikti pilsētas datorsalonos un četri - naktsklubos, pārējie reidi - pilsētas ielās un jauniešu pulcēšanās vietās.

Reidu laikā sodītas 39 personas, kuras nepilngadīgām personām pārdevušas alkoholu, tabakas izstrādājumus vai ielaidušas tās naktsklubā un interneta zālē neatļautā laikā.

Aizturētas 17 nepilngadīgas personas par dažādiem likumpārkāpumiem, tostarp atrašanos neatļautā laikā naktsklubā vai datorsalonā, un par dažādiem pārkāpumiem sastādīti 58 protokoli.

Kā informēja Tīmane, Pasaules hokeja čempionāta laikā nepilngadīgo pārkāpumi konstatēti mazāk, savukārt no jūnija, kad sāksies skolas brīvlaiks, policija atsāks pastiprināti patrulēt Rīgas ielās, naktsklubos un datorsalonos, lai fiksētu nepilngadīgo likumpārkāpumus un sodītu klubu un interneta zāļu īpašniekus, kuri ielaiduši tajos neatļautā laikā bērnus un pusaudžus.

Sodīti tiks arī alkohola un tabakas izstrādājumu tirgotāji, kas šīs preces pārdos nepilngadīgām personām.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 16.maijā apstiprināja Rīgas Sabiedriskās kārtības uzturēšanas fonda līdzekļu izlietojuma programmu 2006.gadam un piešķīrusi15 682 latus sešiem sabiedriskās kārtības uzturēšanas projektiem, tostarp reidiem Rīgas naktsklubos un interneta zālēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!