Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tenerifē, Spānijas Kanāriju salās, izolētajā viesnīcā "H10 Costa Adeje Palace Hotel" atrodas vismaz viens Latvijas iedzīvotājs, liecina "Delfi" rīcībā esoša neoficiāla informācija.

Jau ziņots, ka viesnīcas iemītnieki nonākuši izolācijā, jo vienam no viesiem, ārstam no Lombardijas reģiona Itālijā, pirmajā testēšanas reizē konstatēts "Covid-19". Konkrēts izolēto skaits nav zināms. "Telegraph" ziņo par aptuveni 1000 atpūtnieku, bet BBC par vairākiem simtiem. Viesnīcā kopā pieejamas 467 apmešanās istabas.

Persona pašlaik plašākus komentārus medijiem sniegt nevēlas.

Kā portālam "Delfi" norādīja Ārlietu ministrijā, tad tā pašlaik ziņas no viesnīcā esošiem Latvijas valstspiederīgajiem vēl nav saņēmusi. Kā skaidroja ministrijas preses pārstāvis Jānis Beķeris, tad cilvēki, iespējams, nezina, ka var lūgt ministrijas palīdzību. Viņš arī aicināja to šādās situācijās darīt. Ministrijas diennakts palīdzības tālrunis šādās ārkārtas situācijās ir +371 26337711. Iespējams arī sūtīt e-pastu uz elektronisko adresi palidziba@mfa.gov.lv.

Izolētās viesnīcas vārds atrodams arī Latvijas lielāko tūrisma kompāniju ieteicamo apmešanās vietu sarakstos. Ņemot vērā Tenerifes salas popularitāti Latvijas ceļotāju vidū, iedzīvotāja atrašanās tieši šajā viesnīcā nav pārsteidzoša vai ārkārtēji liela sagadīšanās.

Jau ziņots, otrdien notika Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās Krīzes vadības padomes sēde saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību Eiropā.

Kariņš pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja, ka atbildīgie dienesti seko līdzi notikumiem pasaulē un ir augstas gatavības līmenī.

Viņš uzsvēra, ka Latvijā joprojām nav apstiprināts neviens inficēšanās ar koronavīrusu gadījums, kā arī norādīja, ka mūsu valsts medicīniskie dienesti ir sagatavojuši konkrētu rīcību situācijā, kad kāds būs bijis saskarē ar saslimušajiem vai ieradies no vīrusa skartas teritorijas.

Bet Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK) pirmdien, 25. februārī, lēma paplašināt koronavīrusa izraisītās slimības "Covid – 19" ierobežojošos pasākumus, nosakot papildu valstis un teritorijas, no kurām atgriežoties, ir jāveic īpaši piesardzības pasākumi. No pirmdienas par tādām tiek noteiktas Ķīna, Dienvidkoreja, Irāna, Itālijas Lombardijas un Veneto apgabali, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Līdz šim Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid – 19", bet situācija pasaulē un arī Eiropā ir mainīga, tādēļ atbildīgie dienesti aicina aktuālajai informācijai sekot līdzi SPKC mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!