Odiseja Kostandas vadītā partija "Latvijas Brīvībai" (LB) un politisko apvienību "Centrs" veidojošās Latvijas Demokrātiskā partija un Darba partija 23.maijā sanāks uz politiskajām sarunām, lai apspriestu iespējas ciešākai sadarbībai, teikts Kostandas otrdien izplatītajā paziņojumā.
Sarunās plānots apspriest kopīgās un atšķirīgās nostādnes triju partiju programmās, kā arī saskaņot viedokļus par valsts tālākās attīstības pamatprincipiem. LB kā būtiskākos plāno izvirzīt jautājumus par sociāli atbildīgas tirgus ekonomikas modeļa veidošanu un Latvijas virzību uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Ja partijas vienosies par kopīgām pamatnostādnēm, tās varētu parakstīt nodomu protokolu par kopīga darba uzsākšanu un niansēta sadarbības projekta sagatavošanu, teikts Kostandas paziņojumā.

LB kā vienu no sadarbības modeļiem pieļauj iespēju pievienoties "Centram", balstoties uz līdztiesīgām partnerattiecībām, pirms tam šo lēmumu apspriežot katras partijas vadošajās institūcijās.

LB uzskata, ka ar politisko apvienību "Centrs" "ir iespējams kopā veidot plašu centrisko spēku koalīciju, tādējādi liekot pamatus jaunam un spēcīgam politiskam spēkam - alternatīvai šobrīd dominējošajam vulgāri liberālajam tirgus ekonomikas modelim". Partiju sarunas notiks Mazajā Monētu ielā 3 plkst.12, un tās būs atklātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!