Foto: LETA
Latvijas Televīzija (LTV) aicina Iekšlietu ministrija neatstāt LTV ēku bez apsardzes, kā to paredz izmaiņas policijas apsargājamo objektu sarakstā, un piedāvāt "sabiedrības un valsts interesēm atbilstošu risinājumu", teikts LTV ģenerāldirektora Edgara Kota atklātajā vēstulē valsts augstākajām amatpersonām.

Jūnija beigās koalīcijas sēdē nolemts jautājumu par LTV ēkas apsardzi risināt Latvijas televīzijai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju.

LTV norāda, ka oficiāli nav informēta par lēmumu Valsts policijai turpmāk neapsargāt LTV ēku, tādēļ LTV nevar nodrošināt pat īslaicīgu Latvijas televīzijas apsardzi, jo tai nav dots ne laiks, ne piešķirti papildus finanšu līdzekļi šim mērķim.

"Pie šādas atbildīgo institūciju rīcības es kā Latvijas televīzijas ģenerāldirektors nevaru uzņemties atbildību par šī uzņēmuma drošību. [..] Latvijas televīzija veido raidījumus arī tiešraidē un apsardzes neesamība apdraud gan raidījumu dalībnieku drošību, gan raidījumu norisi no radikāli domājošu indivīdu puses, tādējādi sabiedrības acīs Latvijas valsts tēlu veidojot kā haotisku un anarhisku, kas nenoliedzami apdraud sabiedrības noskaņojumu un sabiedrisko kārtību," teikts Kota vēstulē.

Kots aicina nepieņemt "bezatbildīgi sagatavotos grozījumus" rīkojumā "Par Valsts policijas apsargājamajiem objektiem", kas iesniegti izskatīšanai valdībā, un "sēsties pie sarunu galda, lai vienotos par sabiedrības un valsts interesēm atbilstošu risinājumu".

LTV uzskata, ka risinājums iespējams, ja Valsts policija nodrošina LTV apsardzi līdz šī gada beigām un turpmākai LTV apsardzes nodrošināšanai tiek piešķirti finanšu līdzekļi, paredzot tos televīzijas budžetā.

Valdība iepriekš atbalstīja ieceri no 1.jūliju pārtraukt LTV ēkas Zaķusalas krastmalā 3 apsardzi. Pēc Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, ēkā telpas īrē 49 dažādi uzņēmumi, kas varētu iesaistīties apsardzes nodrošināšanā un šī objekta apsardzes funkciju turpmāk varētu nodrošināt atbilstoši sertificētas apsardzes kompānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!