Kā pirmais un svarīgākais veicamais darbs Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora amatā būs novērst Valsts kontroles atklātās nepilnības LTV, pirmdien sacīja LTV ģenerāldirektora amatā apstiprinātais Edgars Kots.
Viņš norādīja, ka LTV iekšienē tiks turpināts uzsāktais darbs pie Ziņu dienesta tehniskā uzlabojuma. "Mēs esam izsludinājuši iepirkumus kamerām, mēģināsim sakārtot montāžu, līdz ar to mēs šogad gribam pilnībā sakārtot Ziņu dienesta tehnisko servisu," sacīja Kots.

"Pirmos divus trīs mēnešus neviens nemēģinās uzreiz LTV kājām gaisā apgriezt un pateikt, ka tagad ir daudz kas izdarīts. Pirmos mēnešus mēs maksimāli izrunāsim iekšienē ar atbildīgajām personām darbu, kas ir jāveic daudz precīzāk un ar lielāku atbildības sajūtu, lai var maksimāli daudz jautājumus deleģēt tieši struktūrdaļu vadītājiem, savukārt man kā vadītājam ir lielākas iespējas uzticēties šiem darbiniekiem un strādāt pie daudz stratēģiskākiem jautājumiem," atzina Kots.

"Ir ļoti svarīgi izrunāt ar Nacionālo radio un televīzijas padomi (NRTP), kā viņi redz, kā sabiedriskajai televīzijai būtu jāattīstās, un, izejot no šīs sarunas, varēs precīzi definēt pirmos veicamos darbus," uzvēra Kots.

Viņš norādīja, ka tiks strādāts arī pie tā, lai pēc iespējas ātrāk tiktu veikts pētījums par to, ko sabiedrība gaida no sabiedriskajiem medijiem.

Kā ziņots, pirmdien par 40 gadus vecā Kota apstiprināšanu LTV ģenerāldirektora amatā nobalsoja septiņi NRTP locekļi - priekšsēdētājs Ābrams Kleckins, Dace Buceniece, Imants Skrastiņš, Andris Mellakauls, Ingrīda Brigita Stroda, Andris Jakubāns un Sergejs Kārītis.

Pret Kota kandidatūru balsoja Dzintra Geka un Dārija Juškeviča.

Lai kļūtu par LTV ģenerāldirektoru, kandidātam bija jāsavāc vismaz piecas no deviņām padomes locekļu balsīm.

NRTP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins šodien žurnālistiem atzina, ka ar Kotu tiks slēgts gan darba līgums, gan papildlīgums, kurā tiks norādīti Valsts kontroles ieteikumi, kas būs jāizpilda jaunajam LTV ģenerāldirektoram.

Visticamāk, līgums ar Kotu tiks slēgts nākamajā nedēļā, informēja Kleckins.

Uz LTV ģenerāldirektora amatu kandidēja arī Rīgas Stradiņa universitātes Žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne, Rīgas domes "Jaunā laika" frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks, "Interinfo Holding SCA" biznesa attīstības vadītājs Armands Jurjevs un žurnālists Juris Millers.

Konkursā iepriekš bija pieteikusies arī ilggadējā LTV darbiniece Dace Ķezbere, taču 27.februārī viņa no kandidēšanas uz LTV ģenerāldirektora amatu atteicās.

Ar LTV Kots ir saistīts kopš 1990.gada. Viņš bijis jaunatnes, vēlāk - kultūras programmu vecākais administrators, radošo grupu apvienības režisora asistents, LTV Sabiedrisko programmu daļas un Informatīvi dokumentālo raidījumu daļas vadītājs, kā arī vadījis producentu apvienību "Labvakar", liecina aģentūras LETA arhīva personu datu bāzes informācija.

2003.gada decembrī tā laika LTV ģenerāldirektors Uldis Grava iecēla Kotu par savu vietnieku, savukārt 2004.gada janvārī, kad LTV vadītāja krēsls atbrīvojās, viņš kļuva par ģenerāldirektora vietas izpildītāju. Kots arī toreiz pieteicās konkursā uz vakanto LTV šefa krēslu, taču netika apstiprināts un darbu televīzijā turpināja kā ģenerāldirektora vietnieks ražošanas jautājumos.

Kopš 2007.gada decembra, kad amatu pameta līdzšinējais LTV šefs Jānis Holšteins, Kots atkal pildīja LTV ģenerāldirektora pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!