Foto: DELFI
Šogad 16.marts pagājis pat mierīgāk nekā pērn, tāpēc iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) pateicas likumsargiem par paveikto darbu, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijā.

Kozlovskis izteicis pateicību Valsts policijai, Drošības policijai un Valsts robežsardzei par profesionāli veikto darbu, nodrošinot kārtību un drošību pasākumu laikā, kā arī par nozīmīgo ieguldījumu, strādājot preventīvi.

Ministrijā norāda, ka šogad 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa ir aizturēts mazāk cilvēku nekā pagājušajā gadā. Aizturēti trīs cilvēki - par nacistiskās simbolikas neatļautu izmantošanu, par PSRS simbolikas neatļautu izmantošanu, kā arī par policistu darba traucēšanu. Visos gadījumos sākta administratīvā lietvedība.

Rīgā notika tikai pieteiktie pasākumi, savukārt nesankcionētu pasākumu nebija, norāda ministrijā. Policistu bija gana daudz, lai nepieļautu pretējo pušu sadursmes, norāda kārtības uzturētāji.

Kārtības nodrošināšanai 16.marta pasākumu laikā no Drošības policijas (DP) puses tikuši ieguldīti apjomīgi darbi, portālam "Delfi" apliecināja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.


DP strādāja ciešā sadarbībā ar Valsts policiju un Robežsardzi pēc iepriekš izstrādāta plāna, realizējot savus nospraustos uzdevumus ar mērķi, lai šī diena noritētu mierīgi bez starpgadījumiem.

Jau vēstīts, ka leģionāru piemiņas pasākumi piektdien pagāja klusi. Kā novēroja portāls "Delfi", pretējo domājoši pat necentās viens otru vārdiski aizskart.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!