Foto: PantherMedia/Scanpix

Konkurences padome (KP) aicina iedzīvotājus ziņot par grūtībām Latvijas aptiekās iegādāties kompensējamās zāles, informēja KP.

KP aicina iedzīvotājus, kas saskārušies ar grūtībām Latvijas aptiekās iegādāties kompensējamās zāles, piedalīties aptaujā, lai konkurenci uzraugošā iestāde varētu apzināt konkrēto zāļu pieejamību aptiekās un ar to saistītos iespējamos konkurences ierobežojumus.

Aptaujas anketa pieejama KP mājaslapā "www.kp.gov.lv".

KP līdz 16. aprīlim aptaujā lūdz atbildēt uz jautājumiem par kompensējamo zāļu pieejamību, īpašu uzmanību pievēršot 12 kompensējamo zāļu sarakstā "B" iekļautajiem medikamentiem, kas paredzēti asinsrades orgānu, kaulu, hormonālas sistēmas, onkoloģisko slimību, diabēta, vīrusu un elpošanas sistēmas slimību ārstēšanai.

Aptaujā ietvertās zāles ir "Avonex", "Berodual N", "Brilique", "Enbrel", "Humalog", "Hydrea 500 mg", "Myfortic 360 mg", "Sandostatin LAR", "Reyataz", "Prolia", "Truvada" un "Viread".

Konkrētie medikamenti ir izvēlēti pēc iestādes noteiktiem kritērijiem, tomēr, ja iedzīvotājiem ir bijušas grūtības Latvijā iegādāties citus kompensējamos sarakstā "B" iekļautos medikamentus, KP aicina par to norādīt anketā.

Iestāde vērš uzmanību, ka aptaujā lūgts dalīties pieredzē ar zāļu fizisko pieejamību aptiekās, nevis zāļu cenu. Aptauja ir anonīma, un visas atbildes tiks izmantotas apkopotā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!