Foto: Shutterstock
"KPV LV" rosina pārskatīt ierobežojumus ēdināšanas vietām un atļaut tām darboties klātienē, portālu "Delfi" informēja "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

"KPV LV" rosina atļaut kafejnīcām un restorāniem strādāt katru dienu. Piemēram, ar darbalaiku līdz pulksten 20. Ēdināšanas vietām tāpat kā līdz šim būs jāievēro epidemioloģiskās prasības. Tāpat partija aicina pastiprināt ēdināšanas uzņēmuma atbildību – neielaist telpās personas bez sejas maskām.

"Latvijā lielākā daļa ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji nevar pāriet uz piegāžu formātu un arī tas nespēj nosegt uzturēšanas un pat izdzīvošanas izmaksas, it īpaši reģionos. Tāpēc šobrīd ir svarīgi darīt visu, lai cilvēciskuma un saprāta robežās saglabātu darba vietas tik daudz, cik iespējams," uzsvēra "KPV LV" pārstāvis,

"Mēs ļoti labi saprotam, ka, aizverot ciet vienu nozari, palielināsies ekonomiskie, sociālie un drošības riski, ko radīs maksātnespējas, darba zaudēšanas un ilgtermiņa finansiālās grūtības. Valsts līmenī tas var nozīmēt ilgstošu ekonomisku lejupslīdi, kas cieši būs saistīta ar sociālo problēmu izgaismošanos un drošības riskiem," turpināja Pucens.

Vēstīts, ka Covid-19 ierobežošanai no pirmdienas, 9. novembra, līdz 6. decembrim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija.

Noteikts, ka sabiedriskās ēdināšanas vietas drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, izņemot izglītības iestādēs, darbavietās un lidostā "Rīga".

Ārkārtējās situācijas laikā nenotiks arī izklaides pasākumi, piemēram, diskotēkas. Slēgtas būs spēļu zāles un bāri, tāpat nestrādās slidotavas, bērnu viesību organizēšanas vietas, izklaides un atrakciju centri, batutu parki, bērnu rotaļu laukumi un pieskatīšanas istabas, tai skaitā tirdzniecības centros. Nestrādās arī ūdens izklaides un atrakciju centri, pirtis un SPA.

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka uz četrām nedēļām Latvijā būs aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās.

Vairāk par ārkārtējo situāciju var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!