Foto: LETA

Maestro Raimonds Pauls trešdien saņēmis "Latvijas Krājbankas" administratora parakstītu brīdinājuma vēstuli, kurā banka pieprasa, lai komponists bankrotējušajai bankai atmaksā 100 latu, kuri viņam izmaksāti bankas kļūdas dēļ.

Ja Pauls to 14 dienu laikā neizdarīs, banka draud ar tiesu darbiem, ziņo Latvijas televīzijas raidījums "Panorāma".

Vēstulē norādīts, ka banka, izmaksājot 70 000 latu kompensāciju, kas pienākas bankas maksātnespējas gadījumā, pārmaksājusi Paulam 100 latu, kuri 14 dienu laikā komponistam jāatgriež bankai, pretējā gadījumā pret viņu tikšot celta prasība tiesā.

"No sākuma domāju, ka mani kāds nes cauri. Pēc tā, kad man ir nozagti milzīgi līdzekļi šajā bankā, pateicoties mūsu neizteiksmīgajai valdībai, kāda mums te ir, pēkšņi izrādās, ka es esmu "Krājbankai" simt latu parādā. Vēstulē ir rakstīts - ja es to neatdošu, mani tūlīt tiesās un liks cietumā. Tad interesanti, uz cik gadiem jāliek cietumā tos, kas man nozaga visu," sacīja Pauls.

Jau ziņots, ka Pauls par maksātnespējīgu atzītajā "Krājbankā" dažādās valūtās zaudējis visus sava mūža ietaupījumus - gandrīz miljonu eiro (700 000 latu). Komponists saņēmis 70 000 latu kompensāciju, bet izredzes atgūt pārējo naudu līdzinās nullei.

"Var jau pasmieties, bet ir jau kaut kāda robeža," norādīja komponists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!