Šogad Latvijā desmit mēnešos gandrīz divas reizes samazinājusies saslimstība ar sifilisu, liecina Nacionālā vides veselības centra (NVVC) epidemioloģiskais biļetens. Pagājušā gada desmit mēnešos ir konstatēti 879 saslimšanas gadījumi ar sifilisu, bet šogad attiecīgajā laika periodā ir konstatēti 485 gadījumi.
Dati liecina, ka 2000.gada oktobrī konstatēti 78 saslimšanas gadījumi ar sifilisu, bet šogad - 48. Valsts ādas un seksuāli transmisīvo slimību centra reģistra vadītāja Judīte Pirsko pastāstīja, ka saslimšanas gadījumu skaits samazinās, jo cilvēki ir kļuvuši piesardzīgāki - stājoties nedrošos dzimumkontaktos, lieto prezervatīvus.

"Cilvēkiem ir bail saslimt ar AIDS, tāpēc biežāk izmanto prezervatīvus, kas novērš risku inficēties ar sifilisu," skaidroja Pirsko. Pēc Pirsko domām, viens no iemesliem šādam rādītājam ir arī iedzīvotāju informētība par seksuāli transmisīvām slimībām, par HIV un AIDS.

Biļetena dati liecina, ka šogad vismazāk saslimušo ar sifilisu reģistrēts jūnijā - 24, kā arī maijā - 34 cilvēki. Rīgas vides veselības centra (RVVC) dati rāda, ka Rīgā šogad desmit mēnešos kopumā ir reģistrēti 156 saslimšanas gadījumi, bet pērn šajā laikā periodā tika konstatēti 285 saslimušie ar sifilisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!