Rīgas dome (RD) otrdien nolēma iznomāt zemes gabalu Rīgā, 11.novembra krastmalā autostāvvietas un tirdzniecības centra celtniecībai.
Jaunā zemes gabala platība ir nedaudz vairāk nekā seši tūkstoši kvadrātmetru.

Paredzams, ka zemes gabals tiks iznomāts uz pieciem gadiem SIA "Spēks R" vairāklīmeņu maksas autostāvvietas ar tirdzniecības vietām būvniecībai un apsaimniekošanai, kā arī virszemes teritorijas labiekārtošanai un atpūtas zonas ierīkošanai un apsaimniekošanai.

Zemes nomas līguma termiņu varēs pagarināt uz 49 gadiem.

Tāpat RD lems, vai izbeigt Rīgas pašvaldības uzņēmuma bezpeļņas organizācijas "Rīgas dārzi un parki" lietošanas tiesības uz minēto zemes gabalu.

RD arī paredzējusi noteikt, ka "Spēks R" divu mēnešu laikā ir jānoslēdz zemes nomas līgums ar Rīgas pašvaldību. Ja nomas līgums netiks noslēgts divu mēnešu laikā, tas zaudēs spēku.

BNS jau vēstīja, ka RD Pilsētas attīstības komiteja nolēma, ka daudzstāvu autostāvvieta un tirdzniecības centrs būs jāizbūvē pusotra gada laikā no lēmuma pieņemšanas brīža. Tāpat noteikts, ka minētajai firmai jāapzaļumo apkārtne un jāatjauno Gūtenberga iela.

Paredzams, ka projekta izstrādes laikā, bet ne ilgāk kā sešus mēnešus, zemes nomas maksa nebūs jāmaksā.

Nomas maksa par zemes gabalu 11.novembra krastmalā būvniecības laikā būs 0,10 latu par kvadrātmetru gadā. Savukārt divus gadus pēc nodošanas ekspluatācijā nomas maksa būs 2,75 lati par vienu kvadrātmetru gadā, bet turpmākos četrus gadus tā būs 5,50 latu par kvadrātmetru gadā.

Minētais lēmums paredz, ka nomas maksu pārskatīs ik pēc četriem gadiem.

"Spēks R" par saviem līdzekļiem jau ir pārvietojusi siltumtrasi, lai tā netraucētu autostāvvietas celtniecībai un darbībai. Siltumtrases pārvietošanas izmaksas, kas pārsniedza 42 tūkstošus latu, tiks ieskaitītas nomas maksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!