Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK eiroparlamenta deputāts Guntars Krasts atzīst, ka sabiedrībā esošajam viedoklim par TB/LNNK kā "kājslauķi" Tautas partijai ir zināms pamats, jo "tēvzemieši" sekojuši šīs partijas norādēm un nav spējuši valdībā aizstāvēts savu viedokli.
Krasts intervijā laikrakstam 'Neatkarīgā Rīta Avīze" uz jautājumu, vai sabiedrībā esošajam viedoklim par TB/LNNK kā kājslauķi kādai citai partijai ir pamats, atzina, ka "ir bijusi tāda kā sekošana tam, ko saka valdībā vadošā partija – Tautas partija."

"Cilvēki, kas ir bijuši pie sarunu galda, nav mācējuši aizstāvēt savu viedokli, nav varējuši virzīt pozīciju, kurai būtu pievienotā vērtība. Ne jau obligāti pretēju pozīciju! Mērķis jau nav radīt ķīviņus. Acīmredzot partijas vadībā, kurai operatīvi vajadzēja reaģēt uz situāciju, šādas pievienotās vērtības nav bijis, " sacīja Kratss.

Viņš arī kritizēja TB/LNNK vadību par enerģijas trūkumu. "Jūtams iekšējās sadarbības trūkums, savstarpēja viedokļu neuzklausīšana, noteikti pietrūkst spējas ja ne formulēt to, kas valstī būtisks (jo daudzos gadījumos mēs esam formulējuši uzdevumus, kaut vai pirmie sākot runāt, ka nekustamā īpašuma bums var potenciāli pārvērsties krīzē), tad to pārliecinoši novadīt līdz sabiedrībai. Jūtams tāds kā partijas vadības nogurums," sacīja Krasts.

Krasts arī intervijā asi kritizēja pašreizējās valdības rīcību, laicīgi nepievēršoties inflācijas apkarošanas jautājumiem, tādejādi radot bažas par nopietnu ekonomisko krīzi.

"[Iekšzemes kopprodukta] procenti aizmidzināja, radīja ģenialitātes sajūtu visiem politiķiem pie valdības stūres. Tas radīja priekšstatu, ka valsts ekonomika attīstās tā, kā viņi nemūžam nebija gaidījuši. Viņiem, jāsaka – vienkārši sakāpa galvā, "sacīja Krasts, norādot, ka "politiķiem ir liela atbildība šajā bezbēdīgajā attieksmē pret nākotnes ienākumiem."

Neskatoties uz šo atbildību, valdības politiķi iesākumā solījuši "septiņus treknos gadus", "pēc tam tiešām ļoti prātīgais cilvēks ekonomiskajos jautājumos, tobrīd ekonomikas ministrs Štokenbergs nebeidza reklamēt, ka Latvija dzīves līmeņa ziņā varētu panākt Eiropas bagātās valstis kādos desmit gados. Tas bija bezatbildības kalngals, pie visa tā, kas jau vārījās, tā bija maldināšana, sak: tērējiet, draugi. Pēc tam vēl slavenais Šlesera sauklis: "pedāli grīdā"..., " norādīja Krasts.

Viņš pieļāva, ka gadījumā, "ja ekonomiskā situācija tiešām, nedod dievs (trīsreiz piesit pie galda), pasliktinās, sākas bankroti, krīzes, rodas sarežģījumi bankām, ja tiešām sākas domino efekti, kur rodas maksātnespējas situācija daudzos sektoros, ja neizdodas labot tekošā konta stāvokli un notiek muļļāšanās, kā tas bijis pēdējos gados, tad gan jaunai partijai ir augsne. Tādā situācijā jaunu politisko spēku var veidot apzinīgi cilvēki, kuri šobrīd vēl nav politikā, bet uzskata, ka valsts ekonomiskā situācija netiek pietiekami stabilizēta un viņiem ir pilsoniskais un personiskais pienākums pamest šābrīža nodarbošanos, lai stabilizētu situāciju valstī."

Jau vēstīts, ka premjers Aigars Kalvītis (TP) jau ilgāku laiku neatrod laiku, lai tiktos ar TB/LNNK valdes izvirzīto ekonomikas ministra amata kandidātu Einaru Cilinski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!