Foto: Shutterstock

Trešdien, 12.novembrī, notikusī kratīšana Rīgas apgabaltiesas tiesneses Ivetas Bērziņas kabinetā varētu būt saistīta ar viņas pieņemtajiem lēmumiem lietā par iespējamo reiderismu saistībā ar kādas Vecrīgas viesnīcas pārņemšanu, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jau ziņots, ka KNAB trešdien Rīgas apgabaltiesā veicis procesuālas darbības, portālam "Delfi" apstiprināja tiesā. Pats KNAB gan nekādu informāciju par šīm procesuālajām darbībām nesniegs, portālam "Delfi" sacīja KNAB pārstāve Laura Dūša. Nav arī zināms vai un kāds drošības līdzekli piemērots tiesnesei.

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, kratīšana tiesneses kabinetā, iespējams, varētu būt saistīta ar viņas pieņemtajiem lēmumiem lietā par iespējamo rēderismu saistībā ar Vecrīgas viesnīcas "Royal Square Hotel" pārņemšanu. Tajā par aizdomās turamo atzīts afgāņu izcelsmes Latvijas pilsonis Gulams Mohammads Gulami, kuram bijusi cieša saistība ar vairākiem Latvijas politiķiem, norāda raidījumā.

Tiesnese Iveta Bērziņa iepriekš strādājusi Jūrmalas tiesā. 2008.gadā viņa atzīta par piemērotu pretendenti vakantajam tiesneses amatam Rīgas apgabaltiesā, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Bērziņa 2013. gadā skatījusi Valsts nekustamo īpašumu aģentūras bijušā ģenerāldirektora Jāņa Mottes prasību pret Tieslietu ministriju par morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Viņas lietvedībā arī bijusi prasība, kas celta pret bijušajiem "Parex bankas" īpašniekiem Viktoru Krasovicki un Georgiju Krasovicki, kurā banka lūgusi atzīt par spēkā neesošu viņu noslēgto dāvinājuma līgumu.

Tāpat viņa bijusi apelācijas tiesas tiesnešu kolēģijas priekšsēdētāja, kad skatīts strīds par autortiesībām uz pazīstamo dziesmu "Mana vienīgā ziņģe".

Kā arī viņas tiesvedībā tika nodota Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas (LELB) prasības lieta pret Rīgas domi un Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Dzemdību nams", kurā tika lūgts atjaunot baznīcas tiesības uz dzemdību nama ēku Rīgā, Miera ielā 45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!