Foto: DELFI
Rinda izbraukšanai no Latvijas uz Krieviju pie Terehovas robežkontroles punkta pēdējās diennakts laikā sarukusi vien par desmit kravas automašīnām.

Trešdien plkst.7 rindā stāvēja 1000 kravas automašīnu, bet ceturtdienas rītā tai pašā laikā - 990, informēja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka. Otrdien plkst.7 izbraukšanu no Latvijas pie Terehovas robežkontroles punkta gaidīja 1100 kravas automašīnu, bet pirmdien - 1200.

Kā ziņots, lai nodrošinātu maksimāli efektīvu robežšķērsošanas vietu darbību uz Latvijas austrumu robežas šī gada nogalē, VRS struktūrvienībās ar dienesta priekšnieka pavēli ir noteikta virkne pastiprinātās darbības pasākumu.

VRS priekšnieks Normunds Garbars un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis vakar apmeklēja Terehovas robežkontroles punktu, lai pārliecinātos par iepriekš doto uzdevumu izpildi. Abu iestāžu vadītāji uzklausīja atbildīgo amatpersonu ziņojumus par pašreizējo situāciju un veiktajiem darbības efektivizēšanas pasākumiem. Noskaidrojās, ka robežsargi un muitnieki dara visu iespējamo, lai kravas automašīnu plūsma pāri robežai būtu maksimāli ātra.

Pašlaik ir veikti visi pasākumi, lai radītu maksimālu kravu pārbaudes plūsmas sakritību ar Krievijas kontrolpunkta caurlaides iespējām, pēc Garbara un Kravaļa vizītes Terehovas robežkontroles punktā vakar pastāstīja Pozņaka.

Atbildīgās amatpersonas prognozē, ka, dienestiem turpinot darbību pašreizējā režīmā, jau līdz nedēļas beigām situācija pie robežas normalizēsies.

Kā ziņots, lielais kravas automašīnu skaits, kas pēdējās dienās vērojams pie Terehovas robežkontroles punkta, varētu būt saistīts ar Ziemassvētku tuvošanos, jo pārvadātāji cenšas paspēt nogādāt Krievijā savas kravas vēl pirms svētku brīvdienām.

Valsts ieņēmumu dienestā sacīja, ka rindu pieaugumam ir sezonāls raksturs, jo gada beigās eksportētāji un arī importētāji steidzas izpildīt savas saistības un piegādāt preces noteiktajos termiņos, turklāt tuvojas svētku brīvdienas, un darbus visi mēģina padarīt vēl līdz tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!